Nieuws en Discussie


Stukje Sportflits 19-03-2019 - maandag 18 maart 2019

Beste Dorpsgenoten 15.03.2019 

 

 

 

Zoals eerder afgesproken hou ik u op de hoogte van de activiteiten, die de Dorpsraad Petten zo al onderneemt. 

Allereerst iets over het Openbaar vervoer. In samenwerking met de Buurtbusvereniging Zijpe zou de Dorpsraad Petten het plan voor een buurtbus naar Schagen en de bezetting hiervan verder gaan uitwerken. 

Echter door ziekte van de voorzitter van de Buurtbusvereniging is, in goed overleg, afgesproken deze activiteit tijdelijk op te schorten. 

 

Over de Structuurvisie Petten moet ik u helaas mededelen dat ook dit jaar geen extra strandpaviljoen(s) en/of strandhuisjes zullen verschijnen. Om het toerisme tegemoet te komen wordt gekeken naar tijdelijke oplossingen. 

Daarnaast zal de transformatie van Petten, als dorp in de Duinen, waar mogelijk doorgaan. Zo zal bij de noordelijke en zuidelijke strandopgang het duin over de dijk worden aangebracht; wordt de achterkant van de Noordzeestraat aangepakt ; krijgt het botenhuis een nieuwe locatie bij de zuidelijke strandopgang en worden de Zijperweg, Spreeuwendijk, Korfwaterweg en Zuiderhazedwarsdijk, met de desbetreffende kruisingen, volledig heringericht. 

De bedoeling is dat deze klus vóór het paasweekend is gerealiseerd. 

 

Een nieuw voorstel om de opgang voor minder validen aan te pakken is aangehouden. De raad heeft om nader onderzoek gevraagd. 

 

Op dinsdag 12 maart jl. vond de Algemene ledenvergadering (ALV) plaats. Als dorpsraad hebben wij dit jaar gekozen voor een andere opzet, met vóór de pauze het formele deel en na de pauze een informele markt. 

Vol spanning waren wij in afwachting hoe een en ander zou uitpakken. Het was niet alleen om hoe de leden op de nieuwe opzet zouden reageren maar ook de slechte bereikbaarheid van de locatie door wegwerkzaamheden en het bar en boze weer. 

Om 19:45 uur kwamen de eerste leden, die de regen hadden getrotseerd, binnen druppelen. Daarna raakte de zaal al wat voller en was de opkomst vrij aardig. Bij de start van de vergadering hebben wij gezamenlijk in stilte herdacht het overlijden van Mart Bigot, erelid en één van de oprichters van de Dorpsraad Petten. 

Als aanvulling op de agenda merkt de heer Sijbrand Spannenburg op dat de oprichtingsdatum van de Dorpsraad in 1994 was en feliciteert de Dorpsraad met haar 25 jarig bestaan. 

Vervolgens zijn de notulen van de Algemene ledenvergadering 2017 doorgenomen en goedgekeurd. Aansluitend hierop heeft de penningmeester de begroting 2020 toegelicht, de noodzaak tot het verhogen van de contributie uitgelegd ( € 6,00 bij automatische incasso; € 8,50 zonder automatische incasso ) en is door de kascommissie het besluit tot decharge van de penningmeester genomen. Aansluitend hierop is de, door Schagen extra vastgestelde subsidie van € 2,00 per inwoner, toegelicht. De bedoeling is dat deze subsidie zal worden gebruikt voor activiteiten of middelen die ten goede komen aan het dorp. Een aantal gegadigden hebben zich hiervoor al aangemeld. Verder is Renze Engelkes, vicevoorzitter, unaniem en onder applaus herkozen. 

Tijdens de pauze hebben wij onze activiteitenlijst 2018/2019 uitgereikt. ( zie website DRP) 

Na de pauze is de informatiemarkt gestart. Zo konden de leden informatie verwerven en mening geven aan Ruud Maarschall, lid DB HHNK en Bestuurslid Verduurzaming, over hoe het doel, Verduurzaming, kan worden bereikt. Heeft Irene Ruijter, Humanitas, Eenzaamheid bij en onder ouderen bespreekbaar gemaakt en mogelijke oplossingen aangedragen; is door Irma Hauberich, GGD NHN, het meldpunt voor Verwarde Mensen toegelicht en hebben de leden over de activiteitenlijst van de Dorpsraad nadere informatie verkregen en zijn knelpunten benoemd. 

Terugkijkend op deze avond kan ik zeggen dat het een succes was. 

Ruud Maarschall gaat met een aantal leden Verduurzaming verder uitkristalliseren en Irene Ruijter is een vrijwilliger rijker. De leden vonden de nieuwe opzet verfrissend en zeker voor herhaling vatbaar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als laatste nu iets over De antennemast ten behoeve van telecommunicatie. 

In januari 2017 werd Petten ineens geconfronteerd met een US-mast op de camping Corfwater. Gezien de Structuurvisie Petten staat de mast niet op een gunstige plek. De gemeente Schagen incl. de verantwoordelijke wethouder, zijn er tegen om de illegaal geplaatste mast op de huidige locatie te handhaven. Het is te beeldbepalend en verstoort het zicht op de Panoramaduin. Om tot een oplossing te komen hebben regelmatig gesprekken plaatsgevonden. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in een tijdelijke contract voor 2 jaar op deze locatie, verlenging niet zal plaatsvinden en dat in de tussentijd gekeken zal worden naar een andere locatie in Petten, die de dekkingsgraad kan garanderen. Verschillende locaties zijn bekeken en om verscheidende redenen afgekeurd. De enige optie die nu nog over blijft is bij het handbalveld. 

Hiervoor is nu een omgevingsvergunning aangevraagd. 

Het probleem is dat niet iedereen hier blij mee is. Er zijn mensen die aangeven last te hebben van de straling 

Over de consequenties van straling hebben wij als Dorpsraad in 2017 met verschillende partijen uitgebreid gediscussieerd. Omdat het een kleine groep betreft is het lastig om over dit onderwerp overtuigend wetenschappelijk bewijs te vinden. 

Een ander deel van de mensen geeft aan hoe dan ook bereikbaar te willen zijn maar liever niet de mast zien in hun achtertuin en als laatste zijn er mensen die het niets uitmaakt waar de mast wordt geplaatst als zij maar bereikbaar zijn. Het blijft dus een moeilijke materie. 

De mast moet worden verplaatst, maar een andere locatie dan het handbalveld is niet te vinden. 

Welnu, de omgevingsvergunning is aangevraagd. 

Als men bezwaar hier tegen wil maken, moet dat gebeuren binnen 6 weken, na melding van de aanvraag, bij de Gemeente Schagen. 

 

 

Hartelijke groeten, 

 

Greet Andriesse, voorzitter Dorpsraad Petten

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 14 + 11 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >