Nieuws en Discussie


Programma Herdenking 4 mei Schagen/Petten - woensdag 1 mei 2019

Programma 4 mei-herdenking Schagen/Petten

Het jaarthema dit jaar is: In vrijheid kiezen.

"…Dit jaar vieren we dat het algemeen kiesrecht precies honderd jaar bestaat. We zijn ons bewust van de strijd die ervoor is gevoerd, met name door arbeiders en vrouwen. En we kennen de waarden die erachter schuilgaan: een gelijke behandeling ongeacht geslacht, afkomst of religie, vrijheid van meningsuiting, onafhankelijke rechtspraak en respect voor minderheden. In vrijheid kunnen kiezen moedigt aan om zelfstandig te denken, om je als individu goed te informeren, je een mening te vormen en om je kritisch te verhouden tot de zelfgekozen volksvertegenwoordiging en regering. Het vraagt en stimuleert betrokkenheid…” Door Khadija Arib

Op zaterdag 4 mei 2019 vindt de dodenherdenking plaats in 7 kernen van de gemeente Schagen. Hierbij herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

Vlag halfstok

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangen vlaggen halfstok bij openbare gebouwen in de gemeente Schagen. Aan de inwoners wordt gevraagd hetzelfde te doen. Verder wordt verzocht om muziek en activiteiten te staken tussen 19.45 en 20.15 uur en de gelegenheid aan ieder te bieden om twee minuten stilte tussen 20.00 en 20.02 uur in acht te kunnen nemen.

Ten tijde van de herdenking (tussen 19.30 en 20.15 uur) is het mogelijk dat er een deel van de omgeving rond de oorlogsmonumenten wordt afgesloten.

Petten

19.25 uur Verzamelen Ketelduinweg nabij restaurant Moritz (kinderen van OBS De Springschans lopen dit jaar ook mee)

19.35 uur Start van de stille tocht naar het Bellismonument aan de J.C. Bellisstraat

19.45 uur Gedichten en toespraak

19.59 uur Taptoesignaal

20.00 uur Twee minuten stilte

20.05 uur Spelen van het Wilhemus door de Muziekvereniging Zijpe

Wethouder Joke Kruit zal namens het gemeentebestuur aanwezig zijn en spreken

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 8 + 0 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >