Nieuws en Discussie


Stukje jaarlijks budget inwoners - donderdag 31 januari 2019

Beste inwoners van Petten, 

 

In het Coalitieakkoord 2018-2022 heeft de Raad van de gemeente Schagen afgesproken dat Dorpsraden en Wijkpanels een jaarlijks budget krijgen van 2 euro per inwoner. 

Voor Petten is dat in 2019 een bedrag van € 3.290,- Dit budget is door de DRP vrij en naar eigen inzicht inzetbaar voor kleine projecten, lokale investeringen, sociale evenementen of andere initiatieven die de lokale samenleving versterken. 

De Dorpsraad nodigt jullie van harte uit om een aanvraag te doen op besteding van een deel van dit budget. Willen jullie daarvoor zo duidelijk mogelijk aangeven wat het plan is waarvoor een bijdrage wordt gevraagd, wat de totale kosten zijn en hoe de overige kosten zullen worden gefinancierd? Het mag gaan om bestaande activiteiten maar juist ook nieuwe initiatieven! Of misschien vind je het jammer dat een activiteit die er vroeger was, niet meer georganiseerd wordt en wil je je daarvoor inzetten? En niet alleen activiteiten kunnen een bijdrage ontvangen. Het kan gaan om alle initiatieven die de lokale samenleving versterken. 

Wij zullen de aanvrager dan uitnodigen om bij de Dorpsraad langs te komen om het voorstel toe te lichten. 

Omdat we nog niet weten hoeveel aanvragen we kunnen verwachten en dit het eerste jaar is dat we dit budget ter beschikking hebben, is 2019 voor ons een probeer-jaar. 

 

Wij hopen op veel creatieve ideeën!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 4 + vijftien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >