Persberichten

* Wandelroutes Schagen bij RTL4

Zondag 20 november belicht RTL4 in ‘Nederland heeft het’ drie mooie en bijzondere wandelroutes uit de gemeente Schagen. Wethouder Sigge van der Veek loopt samen met de presentator Mark Schaaf door de stad, over het strand en langs het platteland. "De drie thema’s die zo kenmerkend zijn voor onze gemeente”, aldus wethouder Van der Veek. De uitzending op 20 november begint om 16.00 uur.

 

Ze beginnen met de Neskaagroute. Hierbij komen ze langs de biologische varkensboerderij van de familie Wennekers aan de Westfriese Omringdijk. De tweede route, de Zwarte route bij Callantsoog, voert hen over het strand en door het Zwanenwater. Dit beschermde natuurgebied heeft de grootste natuurlijke duinmeren van Europa en is van groot belang voor de trekvogels.

 

Als laatste brengen zij ook de wandelroute van Bloeiend Zijpe onder de aandacht. Deze route konden zij natuurlijk niet lopen, omdat deze route alleen tijdens het bollenseizoen geopend is. Volgend jaar is dat van 7 april tot 7 mei. De Neskaagroute en de Zwarte route zijn het hele jaar door geopend voor wandelaars. Deze en andere wandelroutes zijn te vinden op www.schagen.nl/wandelroutes.


persbericht-uitnodiging bijeenkomst aanpaksplan1.docx

persbericht geen eigen risico meer voor minima.docx

persbericht kerk petten.docx

Voorlichting over wijkverpleging.docx

Digtiale fotobewerking voor senioren.docx

OC vrijwilligers gezocht 2016.doc

* Petten veilig!